Desktop

Mobil

IPad

Holobox-receptioner

Skrevet af

Kim Wyon

Hologram-receptionister sikrer den gode gæsteoplevelse på Aiden by Best Western

Når det gælder selvindtjekning på hoteller, har der længe primært været tænkt i apps og onlineløsninger – nemt, hurtigt og kontaktløst. Men mangler gæsten dermed ikke den personlige kontakt? Hollandske Holoconnect er producenten bag Holobox, der via en livagtig hologram-gengivelse gør det muligt for en receptionist at betjene gæster på flere hoteller. Holobox-systemet understøtter den eksisterende selvindtjekning og kan bistå gæsterne med personlig vejledning, hvis indtjekningen driller. CIC Hospitality har som first-mover i Danmark introduceret Holobox på Aiden by Best Western i Herning. Gæsterne har taget godt imod initiativet, og der er allerede planer om at benytte teknologien på nye måder til yderligere at styrke gæsteoplevelsen.

Vi taler med Theis Nørgård, Junior Operation Manager hos CIC Hospitality.

Havde CIC allerede erfaringer med Holobox, inden teknologien blev introduceret i Herning?

CIC havde ikke tidligere stiftet bekendtskab med Holoconnect men så med det samme muligheden for at implementere Holobox-teknologien i hospitality-verden, hvor den kan skabe værdi for gæsten. Det skal siges, at Holoconnect ikke havde arbejdet med hospitality-sektoren før. Herfra startede dialogen.

Hvad var jeres forventninger til denne hologram-teknologi?

CIC var nede og se Holobox-teknologien live to gange. Vi blev overbevist om, at teknologien ville kunne være med til at skabe tidsvarende værdi og hjælpe med at minimere administrationstiden for medarbejderen samt støtte os med at opnå vores only-host mål. Et sådant mål handler om, at vi skal frigøre medarbejderne fra administrative opgaver, så de på sigt kun skal have en værtsfunktion.

Hvordan er teknologien integreret med jeres øvrige teknologiske løsninger?

På nuværende er den ikke integreret med de andre systemer vi anvender. Men vores centrale
service-crew skal på sigt kunne fjernbetjene udleveringen og kodning af nøglekort. Hertil tilgå
hotelsystemet og kode og fjernstyre låsene, så de på den måde kan supportere enkelte
hoteller.

Har det krævet særlig træning af medarbejderne at anvende teknologien?

Ikke som udgangspunktet. Det er en relativ simpel teknologi, som man kender det fra Google Meetings. Det centrale service-crew skal derimod have kendskab til hotelsystemet på det enkelte hotel, og selvfølgelig også kendskab til omgivelserne, og hvad der sker ude i byen.

Hvordan har gæsterne taget imod teknologien?

Reaktionen vi har fået fra gæsterne kan sammenlignes med en wow-effekt. Det er i høj grad en immersiv teknologi, hvilket giver stor fordybelsesgrad og mange muligheder for at skabe endnu flere oplevelser. Her tænkes eksempelvis på livekoncerter, der kan opleves på alle hoteller samtidig, og quizaftener.

Man kunne måske forvente, at nogle gæster ville opleve teknologien som upersonlig. Hvilke overvejelser har I gjort jer for at gøre teknologien mere nærværende, så gæsteoplevelsen bliver positiv?

Teknologi og upersonlig er to begreber, som går hånd i hånd. Men faktisk er vi af den overbevisning, at denne teknologi kan understøtte den personlig oplevelse i endnu højere grad, fordi medarbejderen man snakker med er i life-size-størrelse, samtidig med at man bliver fascineret over størrelsen på selve hologrammet. Dermed bliver man en tand ekstra opslugt af samtalen, hvilket gør oplevelsen særlig personlig.

Har der været tekniske begyndervanskeligheder?

Det kan være udfordrende at være first-mover på en sådan teknologi. Men med vores kendskab til markedet, og vores teknologiske strategi og erfaringen inden for hotelbranchen, vil vi kunne løfte hele oplevelsen for gæsten til næste niveau.

Hvad har jeres største overraskelse været ved teknologien?

Som tidligere nævnt, så er der uanede muligheder for at løfte teknologien op i nye højder. Vi ved med sikkerhed, at vi endnu ikke har udtømt alle muligheder, som hologrammet tilbyder, hvilket også gør teknologien til et så fedt produkt.

Forventer I at udvide brugen af hologram-teknologien generelt på hoteller, der drives af CIC?

I takt med at vi udvider Aiden i Norden, vil der løbende blive installeret hologrammer på alle Aiden-hoteller, så vi opnår et stort netværk og kan supportere alle hotellerne på sigt. Her ville det jo være fantastisk at kunne invitere alle hotelgæster til eksempelvis en intim livekoncert kl. 20 og spille for potentielt 4.000 gæster på tværs af hotellerne.