Desktop

Mobil

IPad

Kend din målgruppe et sikkert koncept skaber god økonomi

Skrevet af

Af Kim Wyon

Hvor ofte tager du et tjek på den oplevelsesmæssige side af dit koncept, og dermed det grundlæggende for din driftsøkonomi?

Alle segmenter ændrer behov over tid, og derfor bør du løbende undersøge din målgruppes kultur og adfærd.

Et af de spørgsmål, du kan stille netop nu, er: Vil jeg miste omsætning, hvis jeg vælger at ændre mit koncept? Det enkle svar kan være et ja, for du kan risikere at fjerne din primære målgruppe, hvis du ikke træffer dit valg på et bevidst grundlag.

Men det betyder ikke, at du nu skal gøre, som du altid har gjort. Præferencer og trends skifter hurtigere end nogensinde. Gæster og kunder vil have fleksibilitet, og uanset om et koncept skal leve længe eller være fleksibelt, skal vi kende vores målgruppe. De mest succesrige koncepter er gennemtænkt fra start og tager altid udgangspunkt i en analyse.

Identificer derfor din primære og sekundære målgruppe og deres behov:

  • Hvad er gæsternes gennemsnitsalder, livsfase og jobtype?
  • Hvor kommer gæsterne fra? Er de lokale, kommer de tit eller bare af og til, eller er det turister, der blot kommer én gang?
  • Hvilken situation? Er det en arbejdssituation (siger noget om forventet hastighed), hygge, forkælelse eller fejring?

Sammenhold herefter med din ønskede driftsøkonomi, menu og indretning – så vil du allerede have identificeret potentielle indsatsområder og være bevidst om hvor potentialet til optimering ligger.

Hvis det er variation og udtryk i dine menuer, dele af servicet eller måske interiøret der skal arbejdes med, så er det vigtigt at beslutte i hvor stort et omfang for det pågældende område. Det er vigtigt dit koncept ikke mister sjæl og den oplevelsesgrad, du ønsker eller som du er kendt for. Et sikkert koncept skaber den rette økonomi, og det skal justeres når trends og behov skifter.