Desktop

Mobil

IPad

Minibar-robotten JEEVES

Skrevet af

Kim Wyon

Minibar-robotten JEEVES har banet vejen for automatisering af roomservice hos Steigenberger Hotels

Et pilotprojekt med minibar-robotten JEEVES har på det seneste banet vejen for automatisering af roomservice hos bl.a. Steigenberger Hotels under Deutsche Hospitality – og flere robotter er på vej. Leverer teknologien fra Robotise-koncernen i München en god businesscase, og hvordan tager gæsterne imod dem ude på værelserne?

 

Vi taler med Lisa Zillmann-Kubera, Director Quality and Standards hos Steigenberger Hotels.

 

Hvornår introducerede I minibar-robotten, og hvad var jeres forventning?

Vi har leaset JEEVES-robotter i 1 år som prøve. Forventningen er at servicekvaliteten forbedres, og at ventetiden på minibar-bestillinger bliver kortere for gæsten. Ved at udvide sortimentet i minibaren forventede vi også at øge F&B-salget, forenkle arbejdsgangen og spare medarbejdertimer.

 


Hvordan virker minibar-robotten rent praktisk?
JEEVES betjenes af receptionisterne og benytter gæste-elevatoren til at nå hotelværelserne. Gæsterne kan bestille kolde drinks, sandwichs og snacks via deres værelsestelefon. Vi har i denne forbindelse tilpasset og forbedret minibar-menuen. Samtidig har robotten en ekstraskuffe, som kan benyttes til at fragte badekåber, tandbørster og andre produkter, som gæsten måtte ønske.

 

Hvad har været mest overraskende ved den måde gæsterne har taget imod robotten?
At flere gæster end forventet har været glade for at benytte service-robotten. På en 4-5-stjernet hotel kan det netop være vanskeligt at tilbyde robotter og digitale processer, fordi gæsternes forventninger ligger meget højere på andre områder.


Har minibar-robotten resulteret i en stigning i F&B-salget?
Ja minibar-salget er steget 10-15%. Der er en meget høj interesse blandt gæsterne, som gerne vil prøve denne nye feature. Robotterne er også meget hurtige, og de er operative selvom gæsten måske blot skal bruge en badekåbe. Når robotten afleverer eksempelvis en badekåbe, spørger den samtidig automatisk, om der er noget gæsten kunne tænke sig fra robottens minibar-skuffer, hvilket øger salget.


Har I oplevet begyndervanskeligheder af nogen art?
Vi havde indledningsvis nogle tekniske udfordringer med elevatoren og WiFi-forbindelsen. Robotten er ret ny på markedet, og det er forventeligt, at der ville være tekniske problemer i forbindelse med et pilotprojekt.


Overvejer I at introducere flere minibar-robotter?
Ja, faktisk er vi i dialog med vores kinesiske ejere om at importere roomservice-robotter direkte fra Kina. Vi kommer til at introducere disse robotter i mere end 20 highend-hoteller. Vi benytter også allerede 8 servicerobotter i restauranter og barer, bl.a. i Bundeskanzleramt Berlin (det tyske regeringskontor, ed.), og forventer at nå op på 40 robotter næste år.


Forventer du, at robotter kommer til at stå for en større del af driften af hotellerne fremover?
Helt sikkert. Vi har i pilotprojektet været i kontakt med en lang række firmaer om servicerobotter inden for roomservice og housekeeping med det formål at forbedre kvaliteten og minimere ventetiden for vores gæster. I Tyskland har vi haft en stor udfordring med arbejdskraft siden coronakrisen, og robotter er på mange måder medarbejdernes bedste ven. Vi ønsker ikke at erstatte vores ansatte med teknologi men at understøtte dem så meget som muligt rent teknologisk. Medarbejderne har taget godt imod de forskellige robotter og elsker at arbejde med dem.