Desktop

Mobil

IPad

Robotterne kommer!

Skrevet af

Michael Telling

AI og robotteknologien er allerede godt på vej ind på det danske arbejdsmarked. I hospitality-branchen har vi fortsat brug for mange flere medarbejdere, og netop derfor er denne teknologi særlig interessant. I dette og kommende nyhedsbreve sætter vi derfor fokus på kreative first-movers inden for digitalisering af hotelsektoren. Robot-teknologien bidrager til effektivisering af branchen, men det er selvfølgelig mindst lige så vigtigt, at den også styrker vores primære aktiv – gæsteoplevelsen.

Det nævnes ofte, at AI forventes at overtage en femtedel af arbejdspladserne i Danmark inden for de nærmeste år. Selvom mange funktioner – alt fra regnskabsstyring til ejendomsadministration – givetvis i endnu højere grad kan udføres ved hjælp af kunstig intelligens, så får vi i hospitality-sektoren dog fortsat brug for rigtig mange hænder fremover. Så mange, at vi allerede nu har behov for at se nøjere på nye teknologiske løsninger, der ikke kun kan erstatte den manglende arbejdskraft og understøtte et mersalg ude på hotellerne, men også styrke vores primære aktiv – gæsteoplevelsen.


Hologram-teknologien fra Holoconnect har på Aiden by Best Western vist, at man allerede i dag kan supplere automatiseret selvindtjekning på hotellerne med personlig service via hologram, hvor en receptionist stationeret på en hel anden lokalitet hjælper gæsten med vejledning, hvis teknikken ved indtjekning driller. Med Holobox kan en receptionist dermed betjene flere hoteller på samme tid og alligevel være i øjenhøjde med gæsterne.


Minibar-robotten JEEVES har på Steigenberger Hotels sparret medarbejderne for mange gåture langs gangene – og samtidig sikret et minibar-mersalg på 10-15%. Formentlig skyldes noget af dette mersalg nyhedens interesse, men er det netop ikke vores opgave som hotelfolk altid at understøtte gæsteoplevelsen med nyheder?

 

Hvordan indvirker brug af robotter eksempelvis på vores miljøregnskab?

 

Enhver ny teknologi stiller nye spørgsmål og kræver svar på helt nye problemstillinger. Hvordan indvirker brug af robotter eksempelvis på vores miljøregnskab? Hvornår bidrager ny digital teknologi til det gode værtskab, og hvornår bliver oplevelsen tværtom mere upersonlig? Disse og mange flere spørgsmål, vil vi i de kommende nyhedsbreve dykke nærmere ned i.


Ny teknologi giver helt nye muligheder og kunstig intelligens har potentialet til fuldstændigt at revolutionere branchen. Vi har alle behov for nytænkning. Derfor er der bestemt ingen tvivl om, at vi kan lære meget af branchens kreative first-movers.